duminică, iunie 8, 2025
spot_img

A ajuns să coste mai mult ca niciodată pe tarabele din piețele românești

Porumbul dulce, gustarea preferată a multor români în sezonul estival, a devenit în vara lui 2025 un produs de lux, mai ales în marile orașe precum București. Dacă altădată era o achiziție banală și accesibilă, acum prețul unui singur știulete crud a ajuns la 4,99 lei, iar în unele supermarketuri kilogramul se vinde și cu 20 de lei.

Această creștere bruscă a prețului a luat prin surprindere consumatorii, stârnind nemulțumiri și reacții virale în mediul online. „1 euro… așa o fi și în Italia, Spania, Franța?”, „La mare e 2 euro, așa că…”, „Înseamnă că există cerere… și unii dau cât nu face…”, sunt doar câteva dintre comentariile adunate de cancan.ro.

Pe lângă costul ridicat, clienții reclamă și lipsa de transparență privind originea produsului. În multe cazuri, porumbul este ambalat sau vândut individual fără etichetă clară despre țara de proveniență – o informație importantă pentru cei care vor să știe dacă aleg un produs românesc sau importat.

Această opacitate nu face decât să adâncească suspiciunile legate de calitatea porumbului dulce de pe rafturi. În contextul în care prețurile sunt atât de ridicate, consumatorii au dreptul să știe exact ce cumpără și de unde provine produsul. Lipsa de transparență poate duce la o pierdere a încrederii în magazine și la o diminuare a vânzărilor, ceea ce ar putea avea consecințe negative pentru întreaga industrie.

Articole relevante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie

400FaniÎmi place
- Advertisement -spot_img

Ultimele articole